Team Jetobots

Etusivu Forums Rakennuspäiväkirjat Team Jetobots

Tagged: 

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #665
  Jetobots
  Moderator

   Heippa, laittelen tänne kuvia, joita muuten ei tulisi postattua. Videoita löytyy youtube-kanavalta: https://www.youtube.com/@teamjetobots9899

   • This topic was modified 1 year, 2 months ago by Jetobots.
   #666
   Jetobots
   Moderator

    Curry Pastan (450g) sähköjä joutui johdottaa uudestaan, kun moottorit alkoivat hidastua alkukiihdytyksen jälkeen. Epäilen viaksi kylmää juotosta tai likaa ruuvikytkimessä. Nyt sinne tulee kunnon Matek drone PDB, jossa mukana 5V BEC.

    Ultra Pink (150g) uudessa muodossa hiilikuidusta leikatuilla spinnerin kiinnikkeillä.

    #669
    Jetobots
    Moderator

     Uutena bottina 150g Sawwler (oikeesti ~221g), joka liikkuu kampiakselimekanismilla. Päällä saha, jota ohjaa metalliservo. Sawwler voitti Bristol Bot Builders (BBB) turnauksen 26.3.2023.

     #672
     Jetobots
     Moderator

      Kampiakseli on 3D-printattu nylonista yhdeksi osaksi. Jaloissa on reunoilla urat, jolloin jalat voi vääntää kampiakselin ympärille ja ne lukittuu paikoilleen. Jalkojen asennus on vähän haastava katsoa, että kampiakselit ovat samassa kulmassa ja, että keskiratas on keskellä eikä pykälää ylhäällä tai alhaalla. Muuten moottori ei jaksa pyöriä ollenkaan.

      Nopeilla moottoreilla jopa nylon alkaa kulumaan, jolloin tuonne tarvii ruikkia silikoni sprayta ennen joka matsia.

      Attachments:
      #676
      Jetobots
      Moderator

       Hot Pink (450g) aurinkoinen kuva

       Attachments:
       #687
       Jetobots
       Moderator

        Kuvaa vähän Ultra Pink (150g) regasvirityksestä. N20 moottoriin on liimattu 3D-printattu yhden moduulin, kahdeksan hampaan ratas. Ratasveto tulee suoraan eturenkaaseen ja eturenkaasta 2mm silikonisella O-renkaalla taakse. Renkaan keskiosa on printattu nylonia kuten robon runkokin ja renkaan päälle on valettu muottisilikonia. Tämä onnistuu ihan kylppärisilikonilla tosin sen kanssa on haastavampi saada ilmakuplat pois puikolla tökkimällä. Molemmat silikonit toimii areenalla yhtä hyvin. Itse en ole käyttänyt vakuumipönttöä ilmakuplien poistoon, kuten jotkut sumorobottirakentelijat. Renkaiden akseleina on katkaistu M3x25 kuusiokoloruuvi, joka on ruuvattu suoraan printtiin. Reikä on hieman alamittainen (2.6mm), jolloin kierteet tulee muoviin eikä ruuvi lähde pyörimään ulos.

        #693
        Jetobots
        Moderator

         Semmoinen huomio, jos renkaan ulkohalkasija on tarkkaan mitotettu, muotti kannattaa olla millin isompi (20mm renkaalle 21mm muotti). Silikoni joustaa jonkin verran ja ulkopinnan epätasaisuudet kuluu heti karhealla pinnalla ajaessa.

         Läpinäkyvään silikoniin voi laittaa värijauhetta tai ihan pieni tippa perus tavaratalon akryyliväriä. Liika akryyliväri voi estää silikonin kovettumisen ja rengas murenee sormissa. Mielummin aluksi liian vähän kuin liikaa. Sitä voi sekottaessa lisätä enemmän.

         • This reply was modified 1 year, 2 months ago by Jetobots.
         #702
         Jetobots
         Moderator

          Curry Pastan sisukset meneekin 3 lb beetleen. Vähän samaa ideaa kun 150 g ultra pinkissä eli eturenkaat ratasvedolla, takarenkaat hihnalla, kevyt spinneri ja joustavat rengassuojat.

          #2716
          Jetobots
          Moderator

           Tein tutorialin silikonirenkaiden tekemiseen

           https://www.youtube.com/watch?v=x_onLCeXYJI

          Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
          • You must be logged in to reply to this topic.