Kysymyksiä harrastuksen aloittamisesta

Etusivu Foorumit Yleistä keskustelua Kysymyksiä harrastuksen aloittamisesta

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #330
  jezzezz

   Heippa kaikille foorumilaisille, olen seurannut tovin netistä tätä robosotaa ja kuolannut googlen taistelurobotti kuville. Olen harrastanut rc autoja 5vuotta ja itse myös rakennellut niitä joten jonkinlainen pohja löytyy… Niin itse kysymykseen

   Millä tavalla toteutatte ohjauksen näissä (Lähinnä kiinnostaa minkälainen vastaanotin teillä on jotta saa tehtyä ns. tankki käännöksen?

   Mitä harrastus maksaa noin suurinpiirtein jos lähdetään rakentamaan robottia esim… 150g sarjassa. Olisiko kenties vinkata linkkiä mistä osia löytäisi ja vähän jelppiä uutta kaveria pääsemään alkuun.. Innostus on kova ja mielenkiintoa löytyy 🙂

   Ystävällisin terveisin Jesse Venäläinen

   • Tätä aihetta muokkasi 6 vuotta, 10 kuukautta sitten Eipou.
   #332
   Bera
   Avainmestari

    Helpoiten tankkiohjauksen, varsinkin kun sulla on kalustoa jo entuudestaan, on hommata rckaupasta V-tail mixer. Se on alunperin tarkoitettu lennokkeihin joissa on V:n mallinen peräsin. V-tail mixerissä on kaksi sisäänmenoa joihin laitat kaasu- ja käännöskanavat. ulostulot sitten vasemman ja oikean puolen nopeudensäätimiin.

    V-mixeri ei ole täydellinen ratkaisu, esim laitteella ei välttämättä pääse täysillä eteenpäin kun v-mixer on välissä (mixeri jättää tehoreserviä kääntymistä varten) mutta noita on käytetty hyvällä menestyksellä robosodassa.

    #333
    Eipou

     Hei. Katsoitko jo etusivulta löytyneen videon: https://www.youtube.com/watch?v=z8f7L2lYmJo Siinä selostettuna jonkin verran robottien elektroniikkaa.

     Jos kerran RC-taustaa on niin alkuun pääsy lajiin on helppoa.

     Yleisesti on käytössä ihan normaali rc-vastaanotin. Tankki-ohjaus on toteutettuna joko radiolähettimessä V-siipi asetuksella https://en.wikipedia.org/wiki/Radio-controlled_aircraft#V-tail_systems tai tankkiajoon suunnitellulla nopeudensäätimellä. Esim: https://www.dimensionengineering.com/products/sabertooth2x5rc

     Itse olen rakentanut omat elektroniikkani pieniin laitteisiin, niin en osaa sanoa, millainen säädin olisi paras tällä hetkellä. Muut osaavat varmasti tarkemmin.

     Nopeudensäätimen lisäksi tarvitset ajomoottorit ja renkaat esim:

     https://www.pololu.com/category/89/pololu-wheels-and-tracks
     https://www.pololu.com/category/60/micro-metal-gearmotors

     Runko jostakin mitä löytyy ja siinä alkaa olla taistelurobotin alku. Ei kauheita summia rahaa mene jos RC-osia löytyy jo.

     Nämä osasuositukset ovat tosiaan ihan suuntaa antavia, enkä tiedä mistä näitä kannattaa ostaa. Yksi hyvä paikka katsoa osia on tutkailla millaisia osia esimerkiksi saippuarasian joukkue on käyttänyt.

     http://saippuarasia.net/index.php/450-g

     #336
     jezzezz

      Kiitoksia vaan neuvoista päätin v-tail mixerin unohtaa ja löysin robomaalta moottorin ohjaimet sopu hintaan ja moottorit siihen perään, eli pikku hiljaa :)… Eipou Kyllä katselin videot ennenkuin liityin edes tänne foorumille, ja sen kautta löysinkin tän sivuston. Onko tuolta pololu.comilta tilannut kukaan mitään että tuleeko sieltä paketit perille? -Jesse

      #433
      GiprE

       En halunnu uutta ketjua aloittaa, joten kysyn täälä.

       Mikä olisi hyvä laturi robo käyttöön? Vaatikuksia olisi ainakin.
       -Käyttö verkkovirralla 230V
       -Pitäisi pystyä ladata vähintään 6s LiPoja.
       -Sisäinen LiPo balancer
       -Mahdollisimman selkeä näyttö, jossa vähintään perustiedot latauksen kulusta.
       -Helppokäyttöinen.

       • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 3 kuukautta sitten GiprE.
       #435
       Euro
       Valvoja

        Hei. Käytännössa kaikki käyttävät jonkinlaista rc-laturia. En oikein osaa sanoa mikä olisi hyvä mutta itse olen pärjännyt skyrc:n Imax B6AC kiinalaturia 7 vuotta rc-jutuissa ja sittemin robosodassa. Laturi tosin vetelee viimeisiään. Varmakin joiltain rc-foorumilta kannattaa laturia etsiä.

       Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
       • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.