Mitä CAD:iä käytätte?

Etusivu Forums Yleistä keskustelua Mitä CAD:iä käytätte?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #662
  Euro
  Moderator

  Kiinostaisi tietää mitä CAD:iä muut täällä käyttää robojen ym suunnitteluun. Ajattelin että tämä olisi kanssa ihan kiva info aloittelijoille.

  Itsellä ollut Autodesk Fusion 360 käytössä opiskelijalisenssillä. Siihen saisi vielä nykyäänkin harrastelijalisenssin ilmaiseksi mutta siinä on hieman rajoituksia. Itse pidän Fusionissa siitä että sen on helposti lähestyttävä ja anteeksiantava muihin kunnon cadeihin verrattuna. Fusion myös suhteellisen kevyt verrattuna muihin vastaaviin. Ainoa ärsyttävä puoli on että simulaatiot pitää tehdä verkossa verkkocrediteillä, eikä voi laskea paikallisesti omalla koneella. Tosin en simulaatioita robojutuissa ole juuri käyttänyt.

  #664
  Jetobots
  Moderator

  Fusion 360 opiskelijalisenssi ollut hyvä, koska osat saa nopeasti printattavaksi. DXF-kuvat joutuu kikkailee ulos projisioimalla uuden sketsin kappaleen päälle ja oikeeklikkaamalla save as DXF. Ratasgeneraattori on ihan paras ja ruuvit saa importattua mc masterin kataloogista. Kappaleiden painot on suunnilleen oikein, jos on valittu oikea materiaali. Moottoreille ja akuille olen tehny oman materiaalin, millä tiheys on 0.

  Mulla ei ole tullut vastaan nuo maksulliset ominaisuudet. Viime vuonna oli se 10 maksimi osille, jotka voivat olla muokkaustilassa, mutta nyt sekin on hävinnyt.

  #712
  Team TundraMonkeys
  Participant

  Itse käytän Freecadia ja alla listattuja workbenchejä.

  Aloitin 3D mallintamisen ilman minkäänlaista kokemusta, Freecad valkkautui helpoimmaksi omaksua ja päädyin siihen.

  Verrattuna Fusioniin Freecad on hieman monimutkaisempi tietyissä asioissa ja jäin kaipaamaan monia fusionin ominaisuuksia. Tavoite olisi jossain vaiheessa siirtyä Fusionin käyttöön, koska se on ominaisuuksiltaan huomattavasti parempi taistelurobotiikan suunnitteluun.

  – sheetmetal
  – fasteners
  – freecad.gears
  – FreeCAD Bearings WB master
  – centerofmass
  – TechDraw
  – FCinfo

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.