Ee-robots

Etusivu Foorumit Rakennuspäiväkirjat Ee-robots

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #419
  Euro
  Valvoja

   Laitan tänne välillä päivityksiä robojen tilanteesta.

   #420
   Euro
   Valvoja

    Ee-robotti on väännetty tarpeeksi hyvin muotoon. muutan en jaksa sille tehdä.

    Ee-romuttajaan sain valettua renkaisiin uudet kumit. Toivottavasti tälläkertaa pysyvät edes hetken kiinni renkaissa. Konesitin uuden spinnerin, joka on tällä kertaa asymmetrinen ja ehkä hieman parempaa terästä. Spinnerin saatan pintakarkaista jos ehdin/jaksan. Vielä pitää tehdä uusi kiila ja saada spinnerin käynnistymisongelma ratkaistua.

    150g robon rakennan kokonaan uudelleen, jos aika ei pääse loppumaan.

    Attachments:
    #427
    Euro
    Valvoja

     Noni nyt on 150g robo rakennettu jostain järkevästä materiaalista. Saa nähä kestääkö paremmin kun kuumaliima, koska rungossa on pieni suunnitteluvirhe.

     #428
     Euro
     Valvoja

      Josko nyt?

      #429
      Euro
      Valvoja

       NÄEMMÄ EI

       #488
       Euro
       Valvoja

        Styroksipanssarin osoittauduttua erinomaiseksi vaihtoehdoksi 150g painoluokassa päätin soveltaa sitä seuraavaankin roboon. Robon takarunko on tehty yhdestä palasta polyeteenifoamia, joka on kuin styroks mutta sitkeämpää. Robotissa on aseena HDPE:stä valmistettu hyvin suuri yksihampainen vaakaspinneri, jossa on jousiteräksinen hammas. Robotti saa nimekseen osuvasti EE-rotaatio.

        #576
        Euro
        Valvoja

         Ee-roottori on taas valmis kisaamaan. Rakensin uuden rungon edellinen oli jo tosi kulumut. Lisäksi kiinnitin moottorin magneettirenkaan epoksilla toivottavasti se ei tälläkertaa irtoa. Terä pyörii tälläkertaa toiseen suuntaan näin sen saa vääntymään takaisin suoraksi. Testatessa terä juuttui aika pahasti testilaatikon reunaan onneksi oikean areenan reunat eivät ole puuta.

         #577
         Euro
         Valvoja

          Tässä kuva:

          #594
          Euro
          Valvoja

           Ee-roottorin terä hajosi taas siihen että magneettirengas irtosi moottorista. Pitää tälläkertaa porata siihen reiät ja liimata jotkin tapit pitämään se oikesti paikoillaan. Renkaiden suojausta voisi myös parantaa tai renkaita vahvistaa.

           #652
           Euro
           Valvoja

            Ee-roottori on toistaiseksi kisansa kisannut ja nyt on rakenteilla seuraaja. Jotain erilaista näistä osista taitaa tulla:

            Attachments:
            #658
            Euro
            Valvoja

             Rakensin vuosi sitten testilaatikon, jotta robojen testaamien olisi turvallisempaa. Ajattelin että testilaatikko on käytössä alle 1% ajasta joten olisi hyvä jos huonekalusta olisi jotain muutakin hyötyä. Laatikon pohjana oli vanha puinen lipasto, jonka kunnostin ja lisäsin muutaman kiinnityksen, jotta sen saa muunnettua lipastosta testilaatikoksi kätevästi pulttaamalla kaksi kulma rautaa ja työntämällä polykarbonaattilevyn niiden ja pulttien väliin. Testilaatikon polykarbonaatti on ilmaiseksi saatu 6 mm levy jota joku oli luullut akryyliksi ja yrittänyt leikata laserilla.

             Attachments:
             #661
             Euro
             Valvoja

              Jotain tälläsätä niistä osista sitten lopulta tuli: https://www.youtube.com/shorts/RNcji3LboZ4
              Spinnerissä on laakerina jotkut vanhat kuulapyssyn 7mm kuulalaakerit jotka tuntuu kestävän menoa aika kehnosti. Niihin ilmestyi aika paljon välystä jo noin lyhyen testin jälkeen. Eiköhän ne kuitenkin yhden kisan kestä 😀

             Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
             • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.