Ee-robots

Etusivu Forums Rakennuspäiväkirjat Ee-robots

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #419
  Euro
  Moderator

  Laitan tänne välillä päivityksiä robojen tilanteesta.

  #420
  Euro
  Moderator

  Ee-robotti on väännetty tarpeeksi hyvin muotoon. muutan en jaksa sille tehdä.

  Ee-romuttajaan sain valettua renkaisiin uudet kumit. Toivottavasti tälläkertaa pysyvät edes hetken kiinni renkaissa. Konesitin uuden spinnerin, joka on tällä kertaa asymmetrinen ja ehkä hieman parempaa terästä. Spinnerin saatan pintakarkaista jos ehdin/jaksan. Vielä pitää tehdä uusi kiila ja saada spinnerin käynnistymisongelma ratkaistua.

  150g robon rakennan kokonaan uudelleen, jos aika ei pääse loppumaan.

  Attachments:
  #427
  Euro
  Moderator

  Noni nyt on 150g robo rakennettu jostain järkevästä materiaalista. Saa nähä kestääkö paremmin kun kuumaliima, koska rungossa on pieni suunnitteluvirhe.

  #428
  Euro
  Moderator

  Josko nyt?

  #429
  Euro
  Moderator

  NÄEMMÄ EI

  #488
  Euro
  Moderator

  Styroksipanssarin osoittauduttua erinomaiseksi vaihtoehdoksi 150g painoluokassa päätin soveltaa sitä seuraavaankin roboon. Robon takarunko on tehty yhdestä palasta polyeteenifoamia, joka on kuin styroks mutta sitkeämpää. Robotissa on aseena HDPE:stä valmistettu hyvin suuri yksihampainen vaakaspinneri, jossa on jousiteräksinen hammas. Robotti saa nimekseen osuvasti EE-rotaatio.

  #576
  Euro
  Moderator

  Ee-roottori on taas valmis kisaamaan. Rakensin uuden rungon edellinen oli jo tosi kulumut. Lisäksi kiinnitin moottorin magneettirenkaan epoksilla toivottavasti se ei tälläkertaa irtoa. Terä pyörii tälläkertaa toiseen suuntaan näin sen saa vääntymään takaisin suoraksi. Testatessa terä juuttui aika pahasti testilaatikon reunaan onneksi oikean areenan reunat eivät ole puuta.

  #577
  Euro
  Moderator

  Tässä kuva:

  #594
  Euro
  Moderator

  Ee-roottorin terä hajosi taas siihen että magneettirengas irtosi moottorista. Pitää tälläkertaa porata siihen reiät ja liimata jotkin tapit pitämään se oikesti paikoillaan. Renkaiden suojausta voisi myös parantaa tai renkaita vahvistaa.

  #652
  Euro
  Moderator

  Ee-roottori on toistaiseksi kisansa kisannut ja nyt on rakenteilla seuraaja. Jotain erilaista näistä osista taitaa tulla:

  Attachments:
  #658
  Euro
  Moderator

  Rakensin vuosi sitten testilaatikon, jotta robojen testaamien olisi turvallisempaa. Ajattelin että testilaatikko on käytössä alle 1% ajasta joten olisi hyvä jos huonekalusta olisi jotain muutakin hyötyä. Laatikon pohjana oli vanha puinen lipasto, jonka kunnostin ja lisäsin muutaman kiinnityksen, jotta sen saa muunnettua lipastosta testilaatikoksi kätevästi pulttaamalla kaksi kulma rautaa ja työntämällä polykarbonaattilevyn niiden ja pulttien väliin. Testilaatikon polykarbonaatti on ilmaiseksi saatu 6 mm levy jota joku oli luullut akryyliksi ja yrittänyt leikata laserilla.

  Attachments:
  #661
  Euro
  Moderator

  Jotain tälläsätä niistä osista sitten lopulta tuli: https://www.youtube.com/shorts/RNcji3LboZ4
  Spinnerissä on laakerina jotkut vanhat kuulapyssyn 7mm kuulalaakerit jotka tuntuu kestävän menoa aika kehnosti. Niihin ilmestyi aika paljon välystä jo noin lyhyen testin jälkeen. Eiköhän ne kuitenkin yhden kisan kestä 😀

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.