Vastaa aiheeseen: Kysymyksiä harrastuksen aloittamisesta

Etusivu Foorumit Yleistä keskustelua Kysymyksiä harrastuksen aloittamisesta Vastaa aiheeseen: Kysymyksiä harrastuksen aloittamisesta

#333
Eipou

  Hei. Katsoitko jo etusivulta löytyneen videon: https://www.youtube.com/watch?v=z8f7L2lYmJo Siinä selostettuna jonkin verran robottien elektroniikkaa.

  Jos kerran RC-taustaa on niin alkuun pääsy lajiin on helppoa.

  Yleisesti on käytössä ihan normaali rc-vastaanotin. Tankki-ohjaus on toteutettuna joko radiolähettimessä V-siipi asetuksella https://en.wikipedia.org/wiki/Radio-controlled_aircraft#V-tail_systems tai tankkiajoon suunnitellulla nopeudensäätimellä. Esim: https://www.dimensionengineering.com/products/sabertooth2x5rc

  Itse olen rakentanut omat elektroniikkani pieniin laitteisiin, niin en osaa sanoa, millainen säädin olisi paras tällä hetkellä. Muut osaavat varmasti tarkemmin.

  Nopeudensäätimen lisäksi tarvitset ajomoottorit ja renkaat esim:

  https://www.pololu.com/category/89/pololu-wheels-and-tracks
  https://www.pololu.com/category/60/micro-metal-gearmotors

  Runko jostakin mitä löytyy ja siinä alkaa olla taistelurobotin alku. Ei kauheita summia rahaa mene jos RC-osia löytyy jo.

  Nämä osasuositukset ovat tosiaan ihan suuntaa antavia, enkä tiedä mistä näitä kannattaa ostaa. Yksi hyvä paikka katsoa osia on tutkailla millaisia osia esimerkiksi saippuarasian joukkue on käyttänyt.

  http://saippuarasia.net/index.php/450-g